Ország-világ

2012.08.26. 07:57

Felgyújtott gépkocsikkal torlaszolták el a mexikói Guadalajarát

Az arcukat eltakaró fegyveresek kiszállították az utasokat, a gépkocsikat leöntötték benzinnel, és meggyújtották.

MTI

Mexikó Jalisco nevű nyugati államában legalább 16 helyen torlaszolták el a közutakat szombaton bűnbandák, amelyek utazóktól elvett gépkocsikat gyújtottak fel.

Helyi idő szerint szombaton, kora délutántól személygépkocsikat, autóbuszokat, kamionokat gyújtottak meg Guadalajarában, az állam fővárosában több ponton, később néhány bevezető úton és több megyében is - közölték a hatóságok.

A sajtó beszámolói szerint arcukat eltakaró fegyveresek kiszállították az utasokat, a gépkocsikat leöntötték benzinnel, és meggyújtották. A tűzoltók és rendőrök nagy létszámmal vonultak ki, hogy felszámolják a torlaszokat, és megelőzzék újabbak kialakítását.

Guadalajarában egy helyen lövöldözés is volt a bűnözőkkel. Egy civil és több szövetségi ügynök megsebesült, de senki sem halt meg.

A hatóságok csak találgatják a bűnbandák akciójának okát: azt feltételezik, hogy a főnökük kézre kerítésére reggel indított bevetésre akartak válaszolni azzal.

Címkék#Mexikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában