támadások

2020.06.29. 14:39

Rendőrséghez fordult a szolnoki Fidesz a kérdőívek eltulajdonítása miatt

Feljelentést tesz a Fidesz szolnoki szervezete, miután az interneten a napokban nyilvánosságra került egy videó, amely a nemzeti konzultációs kérdőívek eltulajdonítását mutatja be – közölte a párt szolnoki közgyűlési frakciójának vezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

Tasnádi Zoltán felhívta a figyelmet: a nemzeti konzultációt az eddigiekhez képest hevesebben támadja az ellenzék, illetve a balliberális oldal, ez már Szolnokon is tapasztalható.

A napokban nyilvánosságra került videón az látszik, hogy a Szolnoki Többség nevű ellenzéki csoportosulás egyik ismert aktivistája kérdőívet visz el egy ház postaládájából – mondta.

Megjegyezte:

baloldali ellenzéki pártok a konzultációs kérdőívek begyűjtésére vagy éppen megsemmisítésére biztatják szimpatizánsaikat.

Közlése szerint az elmúlt egy-másfél hétben több bejelentést kaptak szolnokiaktól meg nem érkezett vagy eltűnt konzultációs kérdőívekről. Hozzátette: egyes bejelentések – amelyeket még ellenőrizniük kell – a Szolnoki Többség egyik önkormányzati képviselőjét jelölik meg az ívek begyűjtőjének, illetve a begyűjtés, megsemmisítés irányítójának.

Rusvai Károly, a KDNP közgyűlési frakciójának vezetője arról beszélt: sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért kell ellehetetleníteni az emberek szabad véleménynyilvánítását.

A baloldali pártok szimpatizánsai is kinyilváníthatják véleményüket a kérdőíveken, viszont – mint fogalmazott – ők pontosan tudják azt, hogy a magyar emberek döntő többsége nem velük ért egyet sem a járvány kezelésének, sem pedig a gazdaság talpra állításának kérdésében.

„Egyszerűen el akarják megint hallgattatni a magyar embereket”

– vélekedett Rusvai Károly.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció lehetőség arra, hogy a Magyarországot és minden magyart érintő kiemelten fontos kérdésben elmondhassák a véleményüket az emberek. Arra kért mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában