Ország-világ

2012.08.17. 23:14

Feljelentették Madonnát szentpétervári koncertje miatt

A homoszexuálisok iránti toleranciára szólította fel közönségét Madonna, így megsértette "a helyi kulturális hagyományokat" - orosz aktivisták szerint.

MTI

Melegellenes szentpétervári orosz aktivisták mintegy 10 millió dolláros keresetet nyújtottak be Madonna ellen, mert az amerikai énekesnő augusztus 9-i koncertjén a homoszexuálisok iránti toleranciára szólította fel közönségét, és ezzel, úgymond, megsértette "a helyi kulturális hagyományokat".

Kilenc szentpétervári lakos - az Orosz Állampolgárok Szakszervezete nevű csoport tagjai - jelentette fel az énekesnőt a homoszexualitás "propagandáját" tiltó törvény megsértése és "erkölcsi károkozás" címén, és 333 millió rubel (több mint 10 millió dollár) jóvátételt követelnek tőle, a koncert szervezőitől, illetve a koncertnek helyet biztosító létesítménytől.

A feljelentők ügyvédje, Alekszandr Pocsujev szerint védencei azért a "hatalmas erkölcsi szenvedésért" követelik a hatalmas összegű kártérítést, amelyet Madonna melegbarát megnyilatkozásai miatt szenvedtek el. Mint elmondta, a felperesek egy része jelen volt a koncerten, mások a sajtóból, a koncertről készült videofelvételekből értesültek az énekesnőnek a melegek melletti kiállásáról.

Szentpéterváron helyi törvény tiltja a homoszexualitás nem elítélő jellegű megemlítését; a jogszabály alapján 500 ezer rubelig terjedő bírság szabható ki, s már meg is büntettek számos embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában