cancel culture

2021.03.08. 16:33

Félresikerült a műsorvezető fekete bőrűeknek szánt dicsérete

„Belül fekete vagyok”, hangzott el a CNN fehér bőrű műsorvezetőjének a szájából. Kijelentésén azonban sokan felháborodtak, és szóvá tették, hogy a fekete bőrűség nem csak egy kosztüm, amit az ember kénye-kedve szerint felvesz.

A CNN egyik arca Chris Cuomo – aki egyébként a testvére annak az Andrew Cuomónak, aki New York állam kormányzója, és akit jelenleg szexuális zaklatással vádol több nő is – írja a V4NA.

Chris Cuomo nemrég az adásban fekete bőrű társával, Don Lemonnal szerepelt, ahol elkezdte énekelni a Good Times című, fekete bőrű emberekről szóló komédia főcímdalát.

Ekkor Don Lemon megkérdezte Cuomót, hogy honnan tudja kívülről a főcímdalt, mire ő azt válaszolta, hogy „Tudod, belül fekete vagyok”. Ezzel vélhetőleg a fekete bőrű embereknek akart kedvezni, a mutatványa azonban félre sikerült.

A fehér bőrű műsorvezető szavai inkább dühöt váltottak ki az emberekből az interneten.

Aisha Staggers azt írta, hogy Cuomo kijelentése nagyon sértő volt, és a feketeséget nem lehet csak úgy belülről érezni anélkül, hogy a rasszizmussal is foglalkozzanak, ami vele együtt jár. A Sister2Sister magazin szerkesztője szerint a fekete bőrűség nem egy kosztüm – például ő se dönthet úgy, hogy fehér bőrű lesz, mert nem akar foglalkozni a rasszizmussal.

Más azt javasolta, hogy Chris Cuomónak részt kellene vennie egy érzékenyítő tréningen, Megyn Kelly újságíró pedig arra mutatott rá, hogy Don Lemon mindig rasszizmust lát, ha republikánusokról van szó, de műsorvezető társa kijelentésén láthatóan szemet hunyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában