Ország-világ

2011.05.28. 18:49

Felrobbantottak egy kormányzósági központot Afganisztánban

Afganisztán - Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát szombaton az afganisztáni Tahár tartomány kormányzói központjában, ahol éppen vezetői értekezletet tartottak.

Több ember életét vesztette, köztük egy magas beosztású rendőrfőnök, és - egyes hírek szerint - több német katona. A merényletet a tálib lázadók egyik embere követte el - egy szóvivőjük szerint - a békésnek számító északi tartomány fővárosában, Talikanban. Hivatalosan nyolc sebesültről számoltak be, akik között van Abdul Dzsabbar Takva kormányzó is. Nem hivatalos források viszont azt közölték, hogy életét vesztette az észak-afgán régió rendőrfőnöke, Daúd Daúd tábornok, volt belügyminiszter-helyettes.

A tálibok azt állítják, hogy meghalt a tartományi rendőrfőnök is.

Egy amerikai katonai szóvivő szerint az első jelentésekben arról is szó volt, hogy a nemzetközi koalíció erői is veszteségeket szenvedtek, de erről nem tudott többet mondani Kabulban.

Egy korábbi, ügyészségi tájékoztatás szerint a kormányzó és a tartományi rendőrség főnöke a detonáció idején az intézmény területén volt, értekezletet tartott más kormányzati vezetőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában