Országgyűlés

2020.07.14. 06:03

Feltételekhez köthetik a járvány miatti uniós hitelfelvétel kormányzati támogatását

Az Országgyűlés kedden a kormánypártok javaslatára várhatóan határozatban szab feltételeket a kormánynak ahhoz, miként támogathatja az Európai Unió (EU) koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.

A parlament rendkívüli ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két, kivételes eljárásban tárgyalt előterjesztésről tartanak összevont vitát.

A képviselők elsőként a járvány gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti határozati javaslatról tárgyalnak. Az előterjesztésben feltételeket szabnának a kormánynak ahhoz, hogy miként támogathatja az EU hitelfelvételét a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

Ezt követően a kabinet rövid távú szálláshelykiadással összefüggő törvénymódosító indítványáról tárgyalnak. A kormány egyebek mellett lehetővé tenné, hogy az önkormányzatok rendeletben állítsanak éven belüli időkorlátot a magánszálláshelyek kiadására.

A javaslatok összevont vitái után mindkét előterjesztés esetében megtartják a zárószavazást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában