Francia állapotok

2020.09.29. 11:29

Fényes nappal késeltek meg egy rendőrt a nyílt utcán Párizs közelében (videó)

Három személy és egy rendőr sérült meg egy késelésbe torkollott verekedésben a nyílt utcán a francia főváros északi részével szomszédos településen, miután a rendőrök többször is rálőttek a bajtársukat megkéselő férfiakra. A történtekre a francia belügyminiszter is reagált a Twitteren, felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrök munkája mennyire veszélyes.

A police officer wearing protective gloves stands, in Paris, on March 24, 2020, on the eighth day of a lockdown aimed at curbing the spread of the virus. (Photo by PHILIPPE LOPEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Lopez

Utcai verekedéshez és késeléshez riasztották a rendőröket Franciaországban a Párizs északi részével szomszédos Saint-Denis-ben vasárnap kora délután, egy pakisztáni és két román állampolgár között alakult ki vita, állítólag egy ellopott mobiltelefon miatt – írja a V4NA hírügynökség.

A helyszínre érkező rendőr sokkolóval próbálta megfékezni az egyik férfit, de sajtóértesülések szerint az eszköz nem működött, így a rendőr védtelen maradt a verekedőkkel szemben, akik közül az egyik a nála lévő késsel combon szúrta az egyenruhást, akinek társai válaszul többször is rálőttek a támadókra, a BFMTV értesülései szerint egy tucatnyi lövés dördült el. A három verekedő férfi közül kettőt találtak el a lövedékek, egyik a lábán, míg a másik férfi a hasán sebesült meg, a harmadikat pedig megkéselték, mindhármukat kórházba szállították, a megkéselt rendőr csak könnyebben sérült meg.

Situation très tendue en ce moment á St Denis sur les voies du tram au niveau du marché. Encore peu d’infos mais une bagarre aurait éclaté, un policier de la BAC aurait été blessé au couteau et la police a ouvert le feu faisant au moins 2 blessés... attention á vous." target="_blank" rel="noopener noreferrer">#saintdenis pic.twitter.com/Tog4sFFQoL

Rendőrségi források szerint az ügyben nem indít nyomozást a lövéseket leadó rendőrök ellen a francia Nemzeti Rendőrség Főfelügyelete (IGPN), mivel jogos önvédelem történt.

A történtekre a Twitteren reagált Gérald Darmanin belügyminiszter is, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőröknek milyen veszélyekkel és kihívásokkal kell nap mint nap szembenézniük, továbbá biztosította a rendőröket a támogatásáról.

Les événements de Saint-Denis, où un policier a été blessé, nous rappellent á quel point les interventions sont délicates et dangereuses pour nos forces de l’ordre á qui je tiens á exprimer une nouvelle fois mon admiration et mon soutien.

A rendőrt megkéselő férfiak ellen gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást a Bobigny ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában