Fergeteges volt a hangulat

Fergeteges hangulattal és tűzijátékkal zárult tegnap este a tizenkilencedik Soproni Sörnapok. A szervezők ígérik, egy év múlva megrendezik a huszadikat is.

Sajátos hangulatú rendezvény a Soproni Sörnapok. A bajor mintára megvalósított helyi elképzelés kiállta ugyan az idők próbáját, de egy kis „frissítés” talán hasznára válna az így is ezreket vonzó eseménysorozatnak. Mint azt már megszokhattuk, ezúttal is minden korosztály talált magának olyan programot, amiért érdemes volt kilátogatni a helyszínre. A piciket mini vidámpark és gyermekprogramok várták délelőttönként, az idősebbeket – például tegnap délután – nótacsokor szögezte a padokhoz, az esték pedig inkább a fiatalokról szóltak. Tegyük hozzá: nagy sikerrel, hiszen a pláza fedett parkolója sokszor kicsinek bizonyult.
– A rendezvénysorozat értékelését a mai napon tartjuk meg – válaszolta érdeklődésünkre Diós László, a Brau Union Hungária emberi erőforrás igazgatója. – Délelőttre már megközelítőleg pontos számot kapunk a résztvevőkről és arról, mennyi sör fogyott el. Az azonban biztos, hogy idén is több ezren szórakoztak a sörnapokon.
Hivatalos értékelés tehát még nincs, de a látogatók már megvonták a mérleget.
– A sörnapok eseménysorozata már „beépült” nyári programunkba – mondotta Farkas Károlyné, aki férjével és két unokájával érkezett az egyik Sopron közeli faluból. – Minden évben igyekszünk szabaddá tenni magunkat egy-egy napra. Olyan ez, mint egy búcsú, csak sokkal többen vannak.
K. Orsolya a barátnőivel együtt minden este ott volt a sörsátorban.
– Jók voltak a programok, a sör pedig hideg volt. Kell ennél több? Remélem, jövőre is itt lehetünk. Azon persze érdemes lenne elgondolkodni, hogy más körülmények között rendezzék meg, mert a fedett parkoló nem igazán hangulatos helyszín.