Ország-világ

2021.02.01. 12:10

Fidesz: a baloldal által kezdeményezett parlamenti ülés csak egy politikai blöff

A Fidesz és a KDNP nem vesz részt az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén, mert „politikai blöffnek” tartja az ellenzéki pártok kezdeményezését.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a baloldal által kezdeményezett ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják.

„Ha a Gyurcsány-koalíciónak fontos lenne a sikeres járványkezelés, akkor visszahívná a parlament szakbizottságának éléről a kamuvideós Korózs Lajost, nem sértegetné az egészségügyi dolgozókat és hallatná a hangját a megbukott brüsszeli vakcinabeszerzés ügyében” – fogalmaztak.

A kormánypártok szerint az ellenzéknek inkább azt kellene kivizsgálnia, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást.

Az Országgyűlés hétfőn a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában