Ország-világ

2012.08.23. 16:34

Fidesz: az MSZP vérig sértette a színházi szakmát

A Fidesz szerint az MSZP kormányzása nyolc évében csak szavakban tett a magyar színjátszásért, most pedig egy nyilatkozattal vérig sértette a színházi szakmát.

MTI

[namelink name="Selmeczi Gabriella"], a Fidesz szóvivője az MSZP szerdai közleményére reagált így az MTI-nek, amelyben az ellenzéki párt üdvözölte a hagyományteremtő célzattal először megrendezett színházi évadnyitó ünnepségét, ám azt szégyennek tartotta, hogy [namelink name="L. Simon László"] kultúráért felelős államtitkár elégedett azzal, hogy idén nem csökken a színházak állami támogatása. "Ez a pénz ma nagyjából arra elég, hogy a színházakban felkapcsolják a villanyt, nem pedig arra, hogy magas színvonalú produkciókat hozzanak létre: csak lélegeztető gépen tartják a színházakat, nem biztosítanak egészséges létet" - írta az MSZP, tudatva azt is: kormányra kerülésük esetén az európai értékek, a művészi szabadság, a tolerancia és a szakmai minőségen alapuló döntések alapján hozza majd helyre az "Orbán-kormány ámokfutását".

Selmeczi Gabriella azt közölte: aki azt állítja, hogy a magyar színházak az elmúlt években csak arra voltak képesek, hogy felkapcsolják a villanyt, az nemcsak vérig sérti a színházi szakmát és a színházat szerető közönséget, de annak is tanúbizonyságát adja, hogy az elmúlt években nem tette be a lábát egyetlen színházba sem.

A Fidesz szóvivője arra hívta fel a figyelmet: mindezek után érthető, hogy miért csak üdvözölni tudja az MSZP az első színházi évadnyitót, ha ugyanis kormányzása nyolc évében nem csak szavakban tett volna a magyar színjátszásért, akkor most nem az első, hanem a jubileumi, tízedik évadnyitót rendezhették volna.

"Az MSZP azt állítja magáról, hogy hisz az európai értékekben, a művészi szabadságban, a toleranciában, a szakmai minőségen alapuló döntésekben. A Fidesz-KDNP vezette kormány kultúrpolitikája viszont most és az elkövetkező években valóban úgy tesz ezen értékekért, ahogy az egy demokratikus országban elvárható" - írta Selmeczi Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában