Ország-világ

2013.03.22. 12:12

Fidesz: Gyurcsány és Bajnai közölje, miért támadja a rezsicsökkentést

Német Szilárd arra is kíváncsi, van-e közük a külföldi tulajdonú szolgáltatókhoz, illetve milyen érdekeltségeik vannak a magyar energiaszektorban.

MTI

[namelink name="Németh Szilárd"], a Fidesz országgyűlési képviselője arra szólítja fel Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont, hogy tegyék egyértelművé, milyen okok alapján támadják a rezsicsökkentést, van-e közük a külföldi tulajdonú szolgáltatókhoz, illetve milyen érdekeltségeik vannak a magyar energiaszektorban.

A kormánypárt rezsicsökkentési ügyekért felelős politikusa pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: világos, hogy Gyurcsány Ferenchez és a Demokratikus Koalícióhoz, valamint Bajnai Gordonhoz és az Együtt 2014-hez, illetve a "renegát LMP-sekhez" köthető a rezsicsökkentés "fúrása-faragása", lekicsinylése és Magyarország külföldi bepanaszolása.
Emlékeztetett arra, hogy a DK-s és LMP-s független képviselők szavaztak nemmel a parlamentben a rezsicsökkentéssel kapcsolatos jogszabályokra.

Ezért arra szólította fel a két volt kormányfőt, tegyék nyilvánvalóvá mindenki számára, milyen okok alapján támadják a rezsicsökkentést, van-e közük személyesen, vagy cégeiknek, üzleti érdekeltségeiknek, szövetségeseinek, pártjaiknak, támogatóiknak a külföldi tulajdonú szolgáltatókhoz, illetve milyen érdekeltségeik vannak a magyar energiaszektorban. "Számoljanak be arról, hogy mi köti őket ahhoz, hogy továbbra is a szolgáltatók extraprofitját támogassák!" - szorgalmazta Németh Szilárd.

Úgy fogalmazott: "ez a két ember nem áll messze egymástól", érdekeik, hogy meggátolják a rezsicsökkentést, nagyon közösek lehetnek, és ezek egybeesnek a külföldi tulajdonú szolgáltatók érdekeivel és nyilatkozataival.

Emlékeztetett arra, hogy a "Gyurcsány-Bajnai korszakban" a villamos energia ára kétszeresére, a gáz ára a háromszorosára emelkedett, ugyanakkor a Gyurcsány Ferenchez köthető MOTIM a piaci árnál jóval olcsóbban kaphatta az áramot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában