Ország-világ

2019.03.11. 16:16

Fidesz: Gyurcsányék már megmutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet

A Fidesz többek között 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket - írta a nagyobbik kormánypárt.

MTI

A Fidesz szerint "Gyurcsányék" egyszer már bemutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet, mivel forráskivonást, létszámleépítést hajtottak végre.


A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője és László Imre szakpolitikus bejelentette: a DK javasolja, hogy az ellenzéki pártok közösen terjesszék be a parlamentnek az általuk az egészségügyi minimumról 2017-ben elfogadott programot.


A Fidesz reagálásában azt írta, a Gyurcsány-kormány 600 milliárdot vett el az ágazattól, eladósította és hagyta lepusztulni a kórházakat, utcára tett több ezer ápolót, megalázóan alacsony bérért dolgoztatta őket és elvettek tőlük egy havi bért.


Ezzel szemben a Fidesz - írták - 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, 500 milliárdot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját, az ápolók pedig 2022-ben átlagosan 2,5-szeresét fogják keresni annak, amit 2016-ban kerestek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában