Közlekedés

2021.04.28. 14:05

Fidesz: Karácsony Gergely nem kíváncsi az autósok véleményére

Karácsony Gergely főpolgármester nem kíváncsi az autósok véleményére, a főváros – a közösségi oldalán megjelent szavazás eredménye szerint – a nyári hétvégéken lezárná az Andrássy utat és a Koós Károly sétányt az autós forgalom elől – írta a budapesti Fidesz szerdán a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a szavazás egyelőre fej-fej mellett halad a kerékpárosok és az autósok között.

„Ismét látjuk, nincs valódi igényfelmérés, ha Karácsony Gergelyen múlna, akkor egész Budapestről kitiltaná az autókat”

– fogalmaztak, megjegyezve: az eredményt egyébként a Városháza oldala ismerteti majd, és a Fidesz szerint a végén a lezáráspártiak nyernek.

Azt írták, számukra nem világos, miért akarja a főpolgármester „mindenképpen megbénítani” Budapest autósforgalmát.

Ha ugyanis az Andrássy út kétszer két sávját lezárják minden hétvégén az autósok elől, az hatalmas káoszt és végtelen dugókat okoz, nemcsak a környező utcákban – olvasható a fővárosi Fidesz bejegyzésében.

A posztban a többi között azt kérdezik, hogy készült-e hatástanulmány a lezárással kapcsolatban; ki gondolt a környező utcákban és a kerülőútvonalakon élőkre; készült-e átlátható felmérés a lezárásról vagy csak az általuk kezelt oldalon lévő szavazás eredményeire hivatkoznak majd; valamint belegondolt egyébként valaki, hogy az Andrássy út és a Koós Károly sétány tervezett lezárásával egyidőben lesz lezárva az alsó rakpart, újítják fel a Lánchidat, a belvárosi szakaszon pedig nem közlekedik a 3-as metró?

„Láttunk már hasonló, hirtelen felindulásból megvalósult ötletet Karácsony Gergelytől, és abból is mi lett? Pedig akkor csak egy sávot vett el az autósok elől a Nagykörúton... És legyünk őszinték, az finoman szólva sem volt egy jól sikerült projekt!”

– zárta a bejegyzését a fővárosi Fidesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában