Védekezés

2021.02.04. 21:42

Fidesz: Karácsony ne akadályozza, segítse a járványkezelést!

A Fidesz budapesti szervezete szerint Karácsony Gergely főpolgármesternek nem akadályoznia, hanem inkább segítenie kéne a járványkezelést.

A budapesti Fidesz Facebook-oldalán csütörtökön azt hangsúlyozták: Karácsony Gergely ismét a kormány járványkezelését és az oltási tervet támadja, ahelyett hogy segítene a védekezésben. „Most nem az állandó politikai támadásnak van itt az ideje és helye, hanem a segítségnek” – fogalmaztak. Hozzátettek: „most azzal kell foglalkozni, hogy a koronavírus-járványt minél hamarabb magunk mögött tudjuk hagyni, hogy napról napra alacsonyabbak legyenek a fertőzöttségi adatok, minél előbb legyen elegendő vakcina”.

Hozzátették: ezért is lenne jó, ha a főpolgármester baloldali polgármestertársaival és koalíciós partnereivel nem akadályozná a védekezést, és „nem keltenének az emberekben folyamatosan félelmet és bizonytalanságot az oltással kapcsolatban”.

Karácsony Gergely csütörtöki Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „A koronavírus akkor lesz a múlté, ha van elég vakcina és vagyunk elegen azok is, akik be akarjuk oltatni magunkat”. Azt írta: megérti a kormány azon igyekezetét, hogy mindenáron és bárhonnan próbál oltóanyagot szerezni, ugyanakkor bizalom nélkül nem tud a kellő mértékig nőni az oltási kedv. A főpolgármester szerint az oltások megszervezésében polgármestertársaival hetekkel ezelőtt felajánlotta az önkormányzatok segítségét a miniszterelnöknek, de értékelhető választ azóta sem kaptak. Azt írta, hogy az önkormányzatok felkészült egészségügyi szakszemélyzettel, a járóbeteg-ellátás infrastruktúrájával segítenék a munkát, és a felajánlásuk természetesen továbbra is él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában