Budapest

2021.11.16. 19:22

Fidesz-KDNP: fontos, hogy vizsgálat induljon a Városháza-ügyben

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója fontosnak tartja, hogy vizsgálat induljon a Városháza-ügyben, ezért továbbra is arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy még erre a hétre hívja össze a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését.

A frakció Facebook-oldalán a témában kedden megjelent második bejegyzés szerint „hiába dagad napról napra a Városháza-ügy”, Karácsony Gergely továbbra sem tartja indokoltnak a vizsgálóbizottság felállítását, mert nem hisz a nyilvánosságra került hangfelvételek valóságtartalmában.

„De hogy ő éppen miben hisz és miben már nem, az percről percre változhat. Ezt láttuk egész politikai ténykedése kapcsán. Egyébként pedig az igazság szempontjából teljesen érdektelen” – írták, hozzátéve: Karácsony Gergely azt is elhitte, hogy miniszterelnök lesz.

Hangsúlyozták: ki kell deríteni, hogy ki milyen információk birtokába jutott, amely a videófelvételeken hallható állításokhoz vezetett, kivel egyeztette kijelentéseit a vagyonkezelő vezérigazgatója, és ha nyíltan szembement a vezetés döntésével, akkor miért maradhatott a helyén.

A budapesti emberek megérdemlik, hogy korrekt és gyors válaszokat kapjanak az ügyben – emelték ki, hozzáfűzve: az újságírók és a politikai ellenfelek sértegetése nem elegendő.

A kormánypárti frakció ezért felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy tegyen eleget a kötelezettségének, és még erre a hétre hívja össze a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését az általuk javasolt napirendi ponttal, amely azt indítványozza, hogy állítsanak fel vizsgálóbizottságot a Városháza eladásának ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában