Ország-világ

2009.11.05. 14:34

Fidesz: totális káosz az influenza elleni védőoltás

A Fidesz szerint totális káoszba fullasztotta az influenza elleni védőoltást a Bajnai-kormány.

MTI

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az emberek vagy félnek az oltástól, és nem adatják be maguknak, vagy pedig beadatnák ugyan, de nincs mit, mert nincs oltóanyag.

Nem az orvosok, hanem az MSZP-kormány felelőssége, hogy nem tájékoztatta megfelelően az embereket, és nem biztosította az oltóanyagot - közölte, hozzátéve: az MSZP megint másokkal akarja megfizettetni kormánya alkalmatlanságának és tehetetlenségének árát.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a szocialista párt azt kéri, hogy a háziorvosok mondjanak le az új influenza elleni oltás után általuk beszedett oltási díjról.

Elmondta: a háziorvosok a jogszabályok szerint a vakcina árának megfelelő összeget kérhetik el annak beadásáért, ez nagyjából kétezer forintot jelent.

Hozzátette: sokak ezt az összeget sem engedhetik meg maguknak, és ez az oltásdíj vissza is tarthat sokakat attól, hogy beadassák a védőoltást.

Címkék#H1N1#Fidesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában