Ország-világ

2015.07.12. 11:03

Figyelmeztető lövések dördültek el a két Korea határán

Észak-koreai katonák egy csoportja engedély nélkül átlépte a két ország közötti határt.

Figyelmeztető lövéseket adott le a dél-koreai hadsereg, miután észak-koreai katonák egy csoportja engedély nélkül átlépte a két ország közötti határt - jelentették szöuli források vasárnap.

A hadsereg név nélkül nyilatkozó illetékesei arról számoltak be, hogy szombaton tíz észak-koreai katona átlépte a demarkációs vonalat az északkeleti Kangvon tartománybeli Csorvon város közelében, mire a dél-koreaiak figyelmeztetésként a levegőbe lőttek.

Senki sem sebesült meg, és szöuli közlés szerint az északiak alakulata visszatért a zónán kívülre. "A felfegyverzett észak-koreai katonák visszavonultak a figyelmeztető lövéseket követően, nem lőttek vissza" - mondta a tisztségviselő.

A határsértés oka egyelőre ismeretlen, katonai szakértők azonban az utóbbi időben az észak-koreai hadsereg tevékenységének fokozódását észlelték a demarkációs vonal térségében.

A dél-koreai hadsereg idén most adott le először figyelmeztető lövéseket északi katonákra.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság és a Koreai Köztársaság hivatalosan máig hadban áll egymással, mivel a koreai háború hadműveleteit lezáró 1953-as tűzszünet után nem kötöttek békeszerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában