Ország-világ

2013.11.17. 21:20

Folytatódott a tüntetéssorozat a verespataki bánya ellen

A bányaberuházás ellenzői közül több százan vonultak utcára, annak ellenére, hogy az illetékes parlamenti különbizottság elfogadott jelentésében a Verespatak-tervezet elutasítását javasolta a törvényhozásnak.

MTI

Vasárnap is folytatódott a szeptember elsején kezdődött tüntetéssorozat Bukarestben és Kolozsváron, amellyel a környezetvédők a verespataki ciántechnológiás bányaprojekt ellen tiltakoznak.

A Mediafax hírügynökség szerint a bányaberuházás ellenzői közül több százan vonultak utcára mindkét városban, annak ellenére, hogy az illetékes parlamenti különbizottság november 11-én elfogadott jelentésében az úgynevezett Verespatak-tervezet elutasítását javasolta a törvényhozásnak.

Arra a kérdésre, hogy ilyen körülmények között miért demonstrálnak, a kolozsvári tüntetők egyike azt mondta: azt követelik, hogy Románia tiltsa be a ciános aranybányászatot, a kormány terjessze fel az UNESCO világörökségi listájára a verespataki római kori bányákat, és mondjon le hivataláról a bányaberuházást támogató kulturális és környezetvédelmi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában