Ország-világ

2013.09.03. 07:49

Fűtéstámogatásra pályázhatnak a leghátrányosabb helyzetű kistérségek iskolái

Több tonna, Erzsébet-utalványból készült brikett formájában fűtéstámogatásra pályázhatnak az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségének iskolái.

MTI

Az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft közleménye szerint évente hozzávetőlegesen 100 tonna elszámolt Erzsébet-utalványból készül brikett; az így keletkező tüzelőanyag fűtőértéke a tűzifáéval azonos, és "kiválóan alkalmas a fűtési költségek jelentős csökkentésére".

A pályázatra szeptember 30-ig jelentkezhetnek az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében lévő, alap- és/vagy középfokú oktatási intézmények. A nyertesek több tonna fűtőanyaghoz jutnak hozzá Erzsébet-utalványból készült brikettek formájában - hangsúlyozták.

A tavalyi, első brikettpályázat tapasztalataiból kiindulva a közleményben felhívták a figyelmet arra, ha a pályázó az adatlapot rosszul vagy hiányosan tölti ki, akkor azt nem tudják elbírálni.

További információk és a pályázati adatlap a www.erzsebetutalvany.hu honlapon találhatóak, az Erzsébet-utalvány brikettpályázat menüpontban. A pályázatokat legkésőbb október 7-ig bírálják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában