Ország-világ

2009.05.25. 15:22

Göncz Kinga: EU tagságunk garancia a stabilitásra

Magyarország uniós tagságának köszönhetően nem maradt egyedül a válság közepén - mondta hétfőn az MSZP európai parlamenti (EP) listavezetője, Göncz Kinga.

Delmagyar.hu

Göncz Kinga szerint a legfontosabb feladat, hogy az EU következő költségvetési periódusában is részesüljön Magyarország a kohéziós alapokból. Göncz Kinga Strasbourgban elsősorban munkaügyi, szociális és esélyegyenlőségi ügyeket képviselne.

Magyarország a válság kitörésekor már tagja volt az EU-nak, így szemben az izlandi gazdasággal, nem maradt egyedül - mondta hétfői, budapesti előadásán Göncz Kinga. Az MSZP EP listavezetője szerint az elmúlt időszak legfontosabb eredménye az volt, hogy Európa számára sikerült érthetővé tenni a magyar álláspontot olyan kérdésekben is, mint a kisebbségi jogok védelme. A másik fontos tapasztalata az elmúlt öt évnek az volt, hogy eredményeket, csak több tagállam partnerségével lehet elérni - tette hozzá a volt külügyminiszter.

A következő ciklus legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy fennmaradjon az európai szolidaritás, amelyre a mostani válságban még nagyobb szükség van - mondta Göncz Kinga. A 2014-től kezdődő következő 7 éves uniós költségvetési ciklusban törekedni kell a kohéziós alapok, valamint az agrártámogatások jelenlegi mértékének megőrzésére. Szükség van közös európai energiapolitikára és energiaszolidaritásra egyaránt - tette hozzá az MSZP EP listavezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában