Ország-világ

2013.05.02. 09:37

Gyerekeket ölt egy kínai késelő majd öngyilkos lett

Két felnőttet és egy másik gyereket is megsebesített majd az egyik áldozat házában öngyilkos lett.

Két kisgyermeket megölt, két felnőtt nőt és egy harmadik gyereket megsebesített egy késelő a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm területen, majd végzett magával - jelentette a kínai média rendőrségi forrásokra hivatkozva csütörtökön.

Az eset még szerdán, az esti órákban történt Kanluotun faluban. Az ámokfutó végül az egyik áldozat házában öngyilkosságot követett el. A pontos körülményekről, a lehetséges indítékról nem közöltek részleteket.
Kínában időről időre hírt ad a média utcai, iskolák körüli késelésekről, amik mögött gyakran személyes konfliktus húzódik, míg máskor, a szakértők szerint, a modern társadalom szülte feszültségek törnek felszínre ilyen módon az emberekből.

Tavaly decemberben egy férfi huszonkét kisiskolást és egy felnőttet sebesített meg késsel a közép-kínai Honan tartomány egyik településén. Három évvel ezelőtt pedig két hónapon belül öt olyan - többnyire késeléses - támadásról számolt be a sajtó, amelyet gyermekek ellen követtek el.

A kínai politikai vezetés akkor a legfelsőbb szinten foglalkozott a jelenséggel, és a hatóságok intézkedéseket hoztak az egész országban az oktatási intézmények biztonságának megszigorítására. Egy időre a magánkereskedésekben megtiltották a szúró-, vágóeszközök, konyhai bárdok árusítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában