Gyógyulás után: a kórházat támogatja az alapítvány

1,7 millió forintos alapítványi támogatásban részesül a csornai Margit Kórház. A Horváth Nóra Alapítvány pénzmaradványa (mivel a szervezet megszűnik) az intézmény működését segít-

ve (ahogy korábban az alapítvány) a gyógyítást szolgálja majd.

A csornai Horváth Nóra Alapítványt 1992-ben hozták létre, hogy egy helybeli fiatal gyógyítását támogassa. Horváth Nórát az elmúlt évek alatt kezelték külföldön is, eredményesen. Mára teljesen egészséges, ezért az alapítvány működése feleslegessé vált. A pénz kezelői úgy döntöttek, hogy a megmaradt 1,7 millió forint a Margit Kórháznál lesz a legjobb helyen.
Amikor 14 évvel ezelőtt kiderült Horváth Nóra betegsége, lakóhelyén és annak környékén sokan igyekeztek segíteni gyógyítását. Voltak, aki jó tanáccsal, voltak, akik anyagi támogatással. A gyógykezelés költséges volt, hiszen csak külföldön tudták a súlyos beteg lány életét megmenteni. Az adományok fogadására hozták létre a Horváth Nóra Alapítványt, amely később a kezelést finanszírozta.
Nóra ma már egészséges és csak néha gondol az évtizeddel ezelőtti szörnyű napokra.
– Szerencsére az alapítvány működése már felesleges, nem szorulok kezelésre. A szervezet megalakulásakor is arról volt szó, hogy a megmaradó pénzt jótékony célra használják fel, ennek szellemében kapja meg a közel kétmillió forintot a csornai Kórház. Hálás vagyok mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult gyógyulásomhoz és annak is örülök, hogy az alapítványi pénz szintén a gyógyítást szolgálja majd – mondta a Kisalföldnek Horváth Nóra.
Dr. Winiczai Zoltán, a Kórház orvos igazgatója érdeklődésünkre megjegyezte: a Kórháznak minden támogatás jól jön, a Horváth Nóra Alapítványtól kapott 1,7 millió forintnak is lesz helye. „Az összeg felhasználásáról az intézmény szakmai és gazdasági vezetése dönt” – tette hozzá a főorvos.

Kisebb földrengés volt Jánossomorja közelében
Néhányan érezték is.
Donald Trump nagyon határozott fellépést kért a szélsőbaloldali vandálokkal szemben
A tagállamok vezetőit arra kérte, járjanak el erélyesen.
Szentkirályi Alexandra: a magyar turizmust csak együtt tudjuk újraindítani
Érdemes idén belföldön nyaralni – írta Facebook-posztjában a kormányszóvivő hétfőn.
Észtország és Litvánia további európai országok előtt nyit
Észtország és Litvánia hétfőn megnyitotta határait azon európai országok előtt, ahonnan alacsony számú koronavírus-fertőzöttet jelentettek.
Bereczet három, Calcant két mérkőzésre tiltották el
A Ferencváros játékosa, Tokmac Nguen pedig írásbeli megrovást kapott.
Családjával kocogott a Balaton partján Novák Katalin
Edzéssel zárták a hosszú hétvégét.