Hallgassa élőben!

György: Neki megváltás, nekem a pokol - vb-meccs közben lett öngyilkos Katalin

Könnyes szemmel ül, s szeretett feleségéről mesél Ács György. A 75 esztendős férfinak se éjjele, se nappala, amióta neje, Katalin levetette magát a hatodik emeletről.

Könnyes szemmel ül, s szeretett feleségéről mesél Ács György. A 75 esztendős férfinak se éjjele, se nappala, amióta neje, Katalin levetette magát a hatodik emeletről, miközben ő mit sem sejtve a focivébét nézte. A megözvegyült férfi otthonában fogadta a Borsot. – írja a BorsOnline.

Családi dráma játszódott le a hétvégén Nyíregyházán, a Jósaváros egyik csendes utcájában: miközben férje a hálószobában az Argentína–Izland meccset nézte, egy idős asszony kivetette magát az egyik panelház hatodik emeletéről szombat délután. A rendőrök gyorsan ellepték az utcát, a fehér furgont és a helyszínelőket látva tudhatták a lakók és az arra járók, hogy valami nagy szörnyűség történt. Kati nénit szinte mindenki ismerte a környéken: jóravaló, szeretetteljes, ám a betegségei miatt gyakran panaszkodó asszonyként. A 76 esztendős hölgyet a lakóközösség is szerette. Ő pedig a cicákat: gyakran etette a ház körüli kóbor álla­tokat.
 

fotó: BorsOnline
fotó: BorsOnline

 

Sokszor mondta, hogy nem bírja a fájdalmat, valamit tenni kellene. Rengeteg orvosnál voltunk, nem hibáztatom őket, de már nem tudtak rajta segíteni.

– mondja megtörten a Borsnak a tragikus körülmények között elhunyt asszony férje, György. 55 éve voltak házasok.

Katalin 1997-ben sztrókot kapott. A szörnyű betegségből felépült, de aztán a súlyos cukorbaj kis híján ledöntötte a lábáról. Az évek múltával mind jobban erősödő betegsége egyre jobban kínozta. A férjével együtt minden reggel és este szúrták magukat inzulinnal, de ez sem segített a tünetek okozta gyötrelmeket enyhíteni.

Komoly fizikai fájdalmai voltak, elhatalmasodott rajta a betegség. Az érszűkület miatt először a lábai fájtak, aztán már a feje búbjáig mindenre panaszkodott. Sokat botladozott szegény. Korábban autót is vezetett, de a problémák sűrűsödése után felhagyott vele.

– emlékezik vissza a férj.
 

fotó: BorsOnline
fotó: BorsOnline

Azon a bizonyos tragikus napon György a hálószobában belefeledkezett a futball-világbajnokságba, miközben felesége rászánta magát a végzetes döntésre.

A konyhából behozta a hokedlit, félrehúzta a függönyt, kinyitotta az ablakot, és a párkányra lépett…

– a férfinak itt elakad a szava.

Az ablak nyikorgására lettem figyelmes, átsiettem a nappaliba… Hívtam a mentőket, de már késő volt. Elmondhatatlan, amit az ablakból letekintve éreztem. Neki ez már megváltás, elmúltak a szenvedései, de nekem ez most maga a pokol.

– küszködik a könnyeivel.
 

fotó: BorsOnline
fotó: BorsOnline

György korábban egy állami cégnél dolgozott, szeretett felesége pedig gyermekápolóként tevékenykedett. Katalin nem hagyott búcsúüzenetet, nem tudtak elköszönni sem egymástól. Utoljára a fájdalmairól és általános dolgokról beszélgettek. Az egyedül maradt férfinak az lehet a vigasza, hogy három gyermeke és hét unokája mellette áll, s tartja benne a lelket.
 

fotó: BorsOnline
fotó: BorsOnline

 

Borsonline.hu
Ilyen megható, amikor egy siket kisbaba életében először hallja édesanyja hangját (videó)
Mindenki elérzékenyül rajta, mégis újra és újra megnézik a kisfiúról készült videót a kommentelők, mert nem bírnak betelni vele annyira cuki.
Brutálisan nő a világ legnagyobb chipgyártójának profitja
Minden várakozást felülmúlt a félvezetőgyártó Taiwan Semiconductor negyedéves nyeresége.
Lakásért házasodott, válása napján már másnál aludt: a szerelemben sem volt átlagos Törőcsik Mari
Ahogy a színpadon, úgy szerelmi életében sem volt hétköznapi nő a péntek hajnalban, 85 éves korában elhunyt Törőcsik Mari. Nagy szerelmein keresztül emlékezünk rá.
Flick a szezon végén távozna a Bayerntől
Hans-Dieter Flick vezetőedző a szezon végén távozna a Bayern München labdarúgócsapatától.
Az UVSE került előnybe a döntőben
Az UVSE nyerte a Dunaújváros elleni első mérkőzést a női vízilabda-bajnokság döntőjében.
Bajor mintához igazodhat a külföldi egyetemek hazai szabályozása
A kiigazított felsőoktatási törvény az innovációs tárca szerint minden további próbát kiáll majd, és az egyetemek is meg tudnak felelni az előírásoknak.