Ország-világ

2019.01.08. 18:51

Gyújtogatnak a bűnbandák Brazíliában

Gyújtogatnak Brazíliában a bűnbandák válaszul arra az állami tervezetre, amely felszámolná a drogkereskedelmet a börtönökben - jelentették hírügynökségek hivatalos beszámolókra hivatkozva kedden.

Az utcákon garázdálkodó bűnbandák legalább négy buszt és egy építkezési területet gyújtottak fel az éjszaka folyamán az északkelet-brazíliai Ceara állam fővárosában, Fortalezában. Az Agencia Brasil nevű országos hírügynökség szerint egy hidat megpróbáltak felrobbantani.

  

A helyi hatóságok szerint a napok óta tartó erőszakhullámot egy új állami program tervezete váltotta ki, amelynek a célja a túlzsúfolt börtönökben zajló drogkereskedelem felszámolása. Jelenleg ugyanis a börtönbüntetésre ítélt drogkereskedők a büntetés-végrehajtási intézmények falain belül is folytatják tevékenységüket.

  

A mostani erőszakhullám a múlt héten elnöki tisztségébe beiktatott Jair Bolsonaro és kormánya számára az első komoly próbatétel a közbiztonság terén. Az új vezetés több száz fős erősítést küldött Fortalezába, ahol az utóbbi napokban már több mint 41 gyújtogatás történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában