Gyújtogatnak a bűnbandák Brazíliában

Gyújtogatnak Brazíliában a bűnbandák válaszul arra az állami tervezetre, amely felszámolná a drogkereskedelmet a börtönökben - jelentették hírügynökségek hivatalos beszámolókra hivatkozva kedden.

Az utcákon garázdálkodó bűnbandák legalább négy buszt és egy építkezési területet gyújtottak fel az éjszaka folyamán az északkelet-brazíliai Ceara állam fővárosában, Fortalezában. Az Agencia Brasil nevű országos hírügynökség szerint egy hidat megpróbáltak felrobbantani.
  
A helyi hatóságok szerint a napok óta tartó erőszakhullámot egy új állami program tervezete váltotta ki, amelynek a célja a túlzsúfolt börtönökben zajló drogkereskedelem felszámolása. Jelenleg ugyanis a börtönbüntetésre ítélt drogkereskedők a büntetés-végrehajtási intézmények falain belül is folytatják tevékenységüket.
  
A mostani erőszakhullám a múlt héten elnöki tisztségébe beiktatott Jair Bolsonaro és kormánya számára az első komoly próbatétel a közbiztonság terén. Az új vezetés több száz fős erősítést küldött Fortalezába, ahol az utóbbi napokban már több mint 41 gyújtogatás történt.

Kovács Nóri új dala és klipje mindig aktuális (videó)
Névnapja mindenkinek van, de ehhez kapcsolódó dal, amellyel felköszönthetjük az ünnepeltet, annál kevesebb.
Így alakult a Microsoft sorsa Bill Gates után
Gates a világ leggazdagabb embere: jótékonykodó, rokonszenves milliárdos.
Még mindig nincsenek rendben a Boeing 737 MAX gépek
Az újabb hiba észlelése hátráltathatja a gépek újbóli forgalomba helyezésére irányuló erőfeszítéseket.
Gyenge havazásra is számíthatunk szombaton
Napsütésben ne reménykedjünk, ború és köd lesz a maximum 4 fok mellett.
Főleg borongós, párás hétvégénk lesz
Hétvégére többnyire marad a köd és a pára.
Egymásra odafigyelő közösséget épít Gergely Ildikó
Egész életét átszőtte a sport szeretete és az egészséges életmód fontossága, ez kap hangsúlyt az általa szervezett számtalan programon is. Gergely Ildikó azt vallja, hogy ezenfelül egymásra is oda kell figyelnünk és erős, összetartó közösséget kialakítanunk.