nem meglepő

2020.06.11. 18:35

Gyurcsány Ferenc Czeglédy Csabával akarja szétverni az MSZP-t

Egy jogerősen elítélt adócsalóval együttműködve.

Czeglédy Csaba a baloldal szombathelyi jelöltje akar lenni – jelentette be a közösségi oldalán a börtönt is megjárt, adócsalásért elítélt ügyvéd, aki közismerten Gyurcsány Ferenc embere – írja az Origó.

Ez pedig nem más jelent, minthogy Gyurcsányék végleg rászánták magukat a súlyos válságban lévő MSZP szétverésére és elfoglalására. Ez azután lett különösen fontos a számukra, hogy Mesterházy Attila jelezte:

elindul az elnöki székért a szocialisták szeptemberi tisztújításán, és ha ő nyerne, az MSZP önállóbb lenne, távolabb kerülne a DK-tól.

„Számomra megtiszteltetés lenne, ha az ellenzéki pártok felkérnének arra, hogy vállaljam el az országgyűlési képviselő-jelöltséget Szombathelyen. Ha lesznek pártok, amelyek engem támogatnak, vagy támogatásukról biztosítanak, akkor természetesen nem fogok elugrani a megmérettetés elől” – közösségi oldalán Czeglédy Csaba így jelentette be, hogy a baloldal szombathelyi jelöltje akar lenni 2022-ben.

Gyurcsány Ferenc totális támadást indított az MSZP ellen

Nemcsak a bejelentés maga, hanem az időzítés is kifejezetten érdekes. Mint ismert, az MSZP az elmúlt évek legsúlyosabb válságát éli át: amellett, hogy a legfrissebb felmérések szerint nem kerülnének be a parlamentbe, az álmentős csaló videó tovább rontotta a helyzetüket. Mint kiderült,

a szocialisták vezérkara, személyesen Tóth Bertalan elnök hagyta jóvá a hamisított felvételt.

Ilyen körülmények között aktivizálta magát Gyurcsány Ferenc, ugyanis az MSZP összeomlásával elérkezettnek látta az időt, hogy maga alá gyűrje egykori pártját. Ennek egyik jele volt, hogy – ahogy beszámoltunk róla – Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa szokatlanul nyíltan bírálta a szocialistákat az álmentős videóért, ellentétben a többi baloldali párttal. A politikus szerint

az MSZP hibát követett el a videó megjelentetésével.

Czeglédy felbukkanása pedig egyértelműen mutatja:

Gyurcsányék végleg rászánták magukat az MSZP szétverésére és elfoglalására.

Az közismert, hogy Czeglédy szoros kapcsolatban van Gyurcsánnyal:

  • a korábban adócsalásért elítélt ügyvéd képviselte jogi ügyekben Gyurcsányt;
  • amikor Czeglédynek a büntetőügye miatt mentelmi jogra volt szüksége, a pártelnök feltette a DK EP-listájára,
  • a mai napig bizalmas pártinformációk áramlanak a pártvezetéstől Czeglédyhez, hiszen irodája több budapesti kerület jogi képviseletét is ellátja, amiért rengeteg pénzt is kap.
  • Szombathely pedig egyértelműen szimbolikus hely: a szocialista pártnak a mai napig relatív erős bázisa van itt, így értelemszerűen ők akarják a jelöltet adni. Így Czeglédy felbukkanása egyetlen célt szolgálhat: az MSZP szétverését.

    Mesterházy Attila indul az MSZP elnöki posztjáért

    Az eddigiekből is jól látható, a szocialista párt romokban van. Mint ismert, az MSZP szeptemberben tartja a tisztújítását, amely eddig nem tűnt izgalmasnak. Az álmentős videó után azonban

    Mesterházy Attila, az MSZP elnöke hivatalosan is jelezte, hogy indul az elnöki posztért, az ő győzelme pedig egy önállóbb MSZP-t jelentene.

    Mindez azt jelenti, hogy az eddig lefutottnak tartott tisztújító kongresszuson meglepetés is történhet, és egyáltalán nem biztos, hogy a szocialisták az eddig valószínűsített Tóth Bertalan-Kunhalmi Ágnes párossal vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak.

    Különösen azután, hogy a hírek szerint a pártban erős megyei vezetők biztatták az indulásra Mesterházyt.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában