Ország-világ

2009.09.22. 14:26

H. G. Wells előtt tisztelgett a Google-logó

A 143 éve született H. G. Wells brit sci-fi író előtt akarták leróni tiszteletüket, ezért repkedtek hétfőn csészealjak a Google internetes keresőóriás logójában.

MTI

A kaliforniai óriáscég rendszeresen cserélgeti az internetes keresőablak felett megjelenő logóját, elsősorban jelentős eseményekre és évfordulókra hívva fel a figyelmet.

Általában nyomban fel is fedi, hogy milyen jeles alkalom apropóján teszik ezt, ám ezúttal nem így történt.

Először - a múlt héten - a Google egy sor gabonakörrel állt elő, végül most hétfőn megjelentek a repülő csészealjak is. A netes cég hosszúsági és szélességi koordináták megadásával "könnyített" a rejtvényen.

Mint kiderült: a földrajzi adatok Horsell Commons fekvését határozták meg, azét a helyét, ahol Wells 1898-ben napvilágot látott klasszikusában, A világok harcában a földönkívüliek landoltak.

A Google hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy az 1866. szeptember 21-én született Wellsről akartak megemlékezni ezen a módon.

"A technológia és tervezés egy csomó helyről nyerhet ihletet újításaihoz. H. G. Wells személyében olyan írót akartunk ünnepelni, aki a fantasztikumban való gondolkodásra biztatott mindazzal kapcsolatban, ami elképzelhető ezen a planétán és azon túl" - állt a keresőóriás blogközleményében.

Címkék#évforduló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában