támadás

2021.02.23. 22:51

Háborút kezdett a baloldal a jobboldali sajtó ellen az Egyesült Államokban (videó)

A demokraták a szabad véleménynyilvánítás jogától akarják megfosztani a republikánusokat.

A Newsmax, a Fox News és a One America News Network csatornák sugárzásának beszüntetésére szólította fel két demokrata képviselő a televíziós műsorszolgáltatókat, mert szerinte álhíreket terjesztenek. A Newsmax úgy reagált, a demokraták a szabad véleménynyilvánítás jogától akarják megfosztani a republikánusokat – adta hírül a HírTv.

Még mindig a Capitolium ostroma a téma az Egyesült Államokban. De nem csak Donald Trump szerepét vizsgálja a tragikus események kapcsán a szenátus. A demokraták a republikánusokat támogató médiát támadják. Anna Eshoo és Jerry McNerney demokrata képviselők nyílt levelükben arra szólították fel a televíziós műsorszolgáltatókat, hogy vegyék ki programkínálatukból a Newsmax, a Fox News és a One Amerika News Network csatornákat, mert szerintük a Capitolium ostrománál támogatták a randalírozókat.

A Donald Trump mögött álló Newsmax televízió több műsora is foglalkozott a témával. Az American Agenda például összeszedte, hogy műsorvezetőik már a Kapitólium elleni támadás alatt elítélték a behatolókat.

  • Felháborítónak tartom a Capitoliumnál készült felvételeket, amelyeket láttam ma délután. az erőszaknak nincs helye a társadalmunkban. a közvagyon elpusztítása, elfogadhatatlan a rendfenntartó erők semmibe vétele.
  • Ez nem amerikai viselkedés! Ezt nem tehetjük!
  • Ennél jobbak vagyunk, ezt el kell ítélni! Elítéljük az erőszakot. Elítéljük. Rendben?
  • Azokat, akik illegális dolgokat tettek, le kell tartóztatni!
  • Egy kisebb csoport, a hatalmas tömegből szerdán túl messzire ment. A Newsmax elítéli őket
  • – hangzottak el az alábbi mondatok az amerikai hírcsatorna több műsorában is.

    Aztán jogászokat, társadalomtudósokat, civil szakembereket szólaltattak meg, akik mind felemelték szavukat a sajtószabadság védelmében.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában