Ország-világ

2019.06.16. 10:05

Halálos áldozatai is vannak a viharnak, mi szombaton csapott le Svájcra és Franciaországra

Meghalt két nő a Svájcot és Franciaország keleti felét szombaton sújtó vihar miatt.

A Genfi-tóba fulladt egy nő, amikor hajójuk felborult a Svájc középső és nyugati részén szombat délután átvonult viharban, a szomszédos Franciaországban is életét vesztette egy német turista, akire rádőlt egy fa kempingezés közben.


A 20 Minuten című svájci híroldal vasárnapi jelentése szerint az előző napi vihar egyes helyeken óránkénti 122 kilométeres sebességgel csapott le, heves esőzéseket és jégverést okozott.

  

A Genfi-tavon hajózó férfi járműve felborulása után átúszott egy másik hajóhoz, és két jelzőrakétát is fellőtt, ám mire a mentőegységek megérkeztek, nem tudták megtalálni társát. A búvárok később bukkantak a nő holttestére.

    

A Bern közeli interlakeni Greenfield fesztivál helyszínét a heves vihar miatt ki kellett üríteni, a rockkoncerteket le kellett mondani.

    

Ötven kilométerrel távolabb, a franciaországi Haute-Savoie megye egyik kempingjében csapott agyon egy német turistát egy kidőlt fa. Tíz másik ember is könnyebben megsérült a közeli Drome és Isere megyékben.

    

A francia mezőgazdasági tárca szerint a vihar a legnagyobb károkat Drome megyében okozta, amelyet természeti katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánított a tárca.

    

Didier Guillaune mezőgazdasági miniszter azonnal a térségbe utazott, és minden lehetséges segítséget megígért a gazdáknak, mivel a jégverés elpusztította termésük nagy részét.


Korábban írtuk:


Meghalt két nő a Svájcot és Franciaország keleti felét szombaton sújtó vihar miatt.

Az egyik áldozat német, és egy francia kempingben, Taninges városában lelte halálát, mert rázuhant lakókocsijára egy fa.

    

A másik nő Svájcban, a Genfi-tóban csónakázott, amikor lecsapott a vihar jégesővel, óránkénti 110 kilométeres sebességű széllel. Az erős hullámzás miatt a csónak elsüllyedt, a nő pedig a tóba fúlt. Holttestét a fenéken találták meg a mentők.


Nyitóképünk illusztráció: Nyon, Genfi-tó Fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában