Ország-világ

2009.10.28. 18:44

Halálra dolgozta magát a McDonalds egyik alkalmazottja

A túlórázásba halt bele a japán McDonalds egyik üzletvezetője: a 41 éves nő halálát agyvérzés okozta, miután egy fél éven át havonta több mint nyolcvan órát túlórázott.

MTI

A már 2007-ben elhunyt nő halálának okát csak szerdán ismertette a munkaügyi hatóság.

Japánban a hatóságok rutinszerűen ellenőrzik a halál okát azokban az esetekben, amikor a dolgozók elhunytuk előtt fél éven át havi legalább 80 órát, vagy az utolsó hónapban több mint száz órát túlóráztak. Évente hozzávetőlegesen 150 esetben állapítják meg, hogy a halál oka japánul "karosi", azaz a túl sok munka - ilyenkor a legtöbb esetben szívinfarktus vet véget a dolgozók túlhajszolt életének.

A japán McDonalds nem kívánt nyilatkozni az esetről. Az amerikai vállalat egyik szóvivője szerint a hivatal még nem értesítette közvetlenül a vállalkozást.

A McDonalds már tavaly is veszített kissé a jó hírnevéből: egy dolgozó - aki elmondása szerint havonta több órát túlórázott fizetés nélkül - 47 ezer eurónyi kártérítést követelt és kapott a vállalattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában