Kell a katona...

2020.01.17. 16:20

Harcosoknak is besorozzák a migránsokat a szemben álló felek Líbiában

A katonai összecsapásokba is belevonják az illegális bevándorlókat a szemben álló felek Líbiában – értesült az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR).

Vincent Cochetel, az UNCHR illetékes különmegbízottja a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a líbiai migránstáborokba került emberek arról számolnak be, hogy

választás elé állítják őket: vagy beláthatatlan ideig a táborban maradnak, vagy kimennek a frontra harcolni.

Ha ebbe beleegyeznek, ellátják őket egyenruhával és katonai felszereléssel, és „közvetlenül a városi gerillaháborúba vezénylik őket”. Az UNHCR információi szerint elsősorban szudániakat próbálnak harcba fogni mindkét oldalon, gyaníthatóan azért, mert ők beszélnek arabul.

Líbiában évek óta polgárháború dúl: az ország egy részét ellenőrző Halífa Haftar tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) és szövetségesei harcolnak a nemzetközileg széles körben elismert, Fájez esz-Szarrádzs vezette líbiai kormány erőivel. A tripoli kormányt Törökország katonailag is kész támogatni, Haftart pedig Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában