Ország-világ

2009.06.16. 09:41

Hét halott Teheránban?

Legkevesebb hét civil vesztette életét, amikor az iráni elnök újraválasztása ellen tüntető tömeg megtámadott egy katonai tábort Teheránban.

Ezt az iráni állami rádió közölte kedden. Az akció a "törvénytelen" felvonulás végén történt még hétfőn, amikor az emberek "békésen" hazafelé tartottak - derül ki a híradásból."Néhány rabló egy szervezett akció keretében számos kormány- és középületet támadott meg. A katonai létesítményből fegyvereket akartak szerezni" - állítja az iráni rádió. Az AFP hírügynökség tudósítója által megkeresett teheráni főhalottkém azonban nem tud egyetlen olyan halálesetről sem, amely a hétfői tüntetéssel összefüggésbe hozható lenne. Más források eközben nyolc halottat említenek.

A pénteki elnökválasztáson alulmaradt mérsékelt Mir Hosszein Muszavi többszázezer híve vonult föl hétfőn Teherán utcáin. Szerintük a keményvonalas Mahmud Ahmadinedzsád választási csalás útján szerezte meg újra az elnöki posztot.

Címkék#Irán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában