Ország-világ

2012.08.29. 14:20

Heves harcok Pakisztánban a tálibok és a katonák között

Legalább tizenkilencen vesztették életüket szerdára virradó éjjel Pakisztán Afganisztánnal határos törzsi területein, amikor harcok robbantak ki a szélsőséges tálib felkelők és a katonák között - derült ki biztonsági forrásokból.

MTI

Az iszlámábádi tájékoztatás szerint a tálibok éjszaka rátámadtak egy dél-vazirisztáni katonai támaszpontra, mire a katonák ellentámadásba lendültek. A harcok során tíz felkelő és kilenc katona halt meg. A pakisztáni tálibok egyik szóvivője ugyanakkor azt mondta, hogy 12 katonával végeztek, közülük többeket lefejeztek.

A Pakisztán északnyugati részén található hegyvidéki törzsi terület a szélsőségesek egyik fellegvárának számít. A hadsereg 2009-ben nagyszabású offenzívát indított ebben a térségben a tálibok ellen, ők azonban tevékenységükkel azóta sem hagytak fel, és időnként katonai vagy rendőrségi állásokat támadnak meg.

Szerda délelőtt a Pakisztánnal határos kelet-afganisztáni Kunár tartományban is életét vesztette öt katona, miután konvojuk mellett felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő. A támadást egyelőre senki nem vállalta magára. Szintén a keleti térségben, Gazni tartományban négy civil halt meg, amikor autójukkal egy taposóaknára hajtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában