Ország-világ

2019.02.27. 16:19

Hidvéghi: Dobrev Klára itthon lehazudja a bevándorláspárti terveket, miközben a DK megszavazza azokat Brüsszelben

Brüsszel arra készül, hogy meggyengítse a tagállamok határvédelmi jogát, és nincs kétség afelől, hogy a DK ezt örömmel támogatná - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

MTI

A Fidesz szerint Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP) listavezetője itthon "lehazudja" a bevándorláspárti terveket, de közben pártja EP-képviselői minden olyan javaslatot megszavaznak Brüsszelben, amelyek erősítik a bevándorlást.


[namelink name="Hidvéghi Balázs"], a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Dobrev Klára egy előző napi televíziós interjúban azt mondta: nincsenek bevándorláspárti tervek és bevándorláspárti politikusok, illetve nincs olyan ember az Európai Unióban és a magyar politikában sem, aki az illegális migrációt támogatja.


Ha Dobrev Klára szerint nincsenek bevándorláspárti tervek és bevándorláspárti politikusok, akkor hogyan reagál arra, hogy saját férje, Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat - tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs.


Arra is felhívta a figyelmet, hogy Soros György szerint az EU-nak legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a brüsszeli vezetők pedig rendszeresen egyeztetnek Sorossal és hálózatával.


Hidvéghi Balázs felvetette, vajon Dobrev Klára hogyan értékeli, hogy az Európai Parlament bevándorláspárti többsége - köztük a DK-s Niedermüller Péter és Molnár Csaba - 2018. december 11-én megszavazta a migránsvízumok bevezetéséről szóló európai parlamenti jelentést. Emellett - folytatta - a DK-s Niedermüller Péter volt a kezdeményezője és jelentéstevője a Menekültügyi Ügynökség felállításáról szóló javaslatnak, amelyet az Európai Parlament LIBE bizottsága tavaly novemberben tárgyalt, és amely akár felülírhatná a tagállamok döntését a menekültügyi kérelmek elbírálásában.


Dobrev Klára szerint nincsenek bevándorláspárti tervek és nincsenek bevándorláspárti politikusok, de akkor hogy van az, hogy EP 2017 novemberében megszavazta a betelepítési kvótát a DK-s Niedermüller Péter és a többi magyar baloldali politikus támogatásával? - folytatta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: Gyurcsányék kifejezetten a kvóta mellett gyűjtöttek aláírást.


Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs biztosa idén januárban megerősítette, hogy kiszámítható és fenntartható mechanizmusra van szükség a bevándorlók elhelyezésében, míg Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke decemberben a kötelező betelepítési kvótamechanizmus elfogadásáról beszélt, "a bevándorláspártiak listavezetője", Frans Timmermans pedig szintén támogatja a kvótát.


A fideszes politikus szerint Brüsszel arra készül, hogy meggyengítse a tagállamok határvédelmi jogát, és nincs kétség afelől, hogy a DK ezt örömmel támogatná, hiszen kezdettől a kerítés és a magyar határvédelem ellen van. Niedermüller Péter korábban kijelentette, hogy lebontaná a kerítést, Gyurcsány Ferenc pedig személyesen tiltakozott a határkerítés építése ellen Röszkénél - idézte fel.


Hidvéghi Balázs úgy összegzett: Dobrev Klára tehát itthon "lehazudja" a bevándorláspárti terveket, de közben a pártja képviselői Brüsszelben minden olyan javaslatot megszavaznak, amely erősíti a bevándorlást.

Címkék#Fidesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában