Ország-világ

2019.08.23. 13:31

Hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki Demeter Mártát

Az LMP országgyűlési képviselő nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Demeter Mártát, az LMP országgyűlési képviselőjét hivatali visszaélés miatt; a képviselő nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen - közölte az ügyészség pénteken az MTI-vel.


A közlemény szerint [namelink name="Demeter Márta"] 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat közösségi oldalán közzétette.


A bejegyzésben azt írta, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.


Az ügyészség szerint amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta, törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.


Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát - [namelink name="Polt Péter"] legfőbb ügyész indítványára - az Országgyűlés a július 12-én függesztette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában