Holtan találták meg a kedden eltűnt máriapócsi kisfiút

Holtan találták meg saját házuk szennyvízaknájában a Máriapócson kedden eltűnt ötéves kisfiút - közölte a rendőrség.

A holttest kiemelése után a rendőrség szakemberei megkezdték a helyszíni szemlét, amely jelenleg is tart – mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Fülöp Gergely hozzátette: az eltűnt kisfiú után kutató egységek természetesen először azokat a helyeket ellenőrizték, ahol a számítások szerint élve találhatnak rá a gyermekre.

A főhadnagy kiemelte: miután a két nap és két éjjel tartó keresés nem vezetett eredményre, pénteken már azokat a helyeket is alapos ellenőrzés alá vonták, ahonnan csak holtan kerülhetett elő a kisfiú, s így bukkantak rá a kisfiú holttestére saját házuk emésztőgödrében.

A gyermek kedden délután tűnt el otthonról, egy családi házból, s előbb a szülei keresték, majd a helyi lakosokkal együtt a rendőrség, a határőrség, a polgárőrség és a speciális mentők is bekapcsolódtak a kisfiú felkutatásába.

Csütörtökön a kisfiú utáni “átfogó kutatást” szerdán késő este felfüggesztették, így csütörtök reggeltől már csak “szűkebb, a rendelkezésre álló információk rendőrségi feldolgozása alapján meghatározott területeken” folytatták a keresést.

hirado.hu/MTI