Ország-világ

2013.01.12. 11:30

Holttestekkel tüntettek a síiták Pakisztánban

A terrorcselekményben elhunytak holttesteivel torlaszoltak el egy utat síita tüntetők Pakisztánban.

MTI

Terrorcselekményben meghalt hozzátartozóik holttesteivel torlaszoltak egy forgalmas utat síita tüntetők Pakisztán délnyugati részében pénteken annak érdekében, hogy a kormányt a közbiztonság javítására bírják rá.

Az országban az elmúlt napokban robbantásos merényletsorozatot követtek el, ezekben száznál több ember halt meg, a sebesültek száma pedig több száz. Kvettában a kisebbségi síiták lakta városnegyed egy biliárdtermében egymás után két pokolgép is robbant, megölve összesen 86 embert, köztük az első robbanás után a helyszínre érkező rendőröket, mentőket és újságírókat is.

A nagyobb biztonságot követelő ezres tüntetés vezetője, Ibrahim Hazara szombaton azt mondta, akciójukat addig nem hagyják abba, amíg a tartományi kormányt le nem váltják, és Kvetta ellenőrzését át nem adják a hadseregnek.

A tiltakozó akció nyomatékosítására a merényletek halálos áldozatainak maradványait tartalmazó mintegy ötven koporsóval zárták el az egyik főutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában