szemeszter végéig marad

2020.04.16. 09:56

HÖOK: a hallgatók többsége elégedett a távoktatással

A felsőoktatásban tanulók visszajelzései összességében pozitívak a koronavírus-járvány miatt elrendelt távoktatással kapcsolatban – közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Murai László elmondta, a visszajelzések alapján a számítógéphez hozzáférés a diákok csak nagyon keveseknek okoz gondot, sokkal nagyobb probléma az internetes lefedettség. Erre majd valamilyen megoldást kell találni – emelte ki.

A HÖOK-elnök szerint a távoktatás már biztosan marad erre a szemeszterre, és az is lehet, hogy a következő elejére is.

Hozzátette, a záróvizsgákat valószínűleg megtartják, viszont ezeket nehezebb lesz teljesíteni, hiszen otthon, egyedül körülményesebb felkészülni rájuk. A diákok negyven százaléka jelezte, hogy gondjai vannak az otthoni felkészüléssel – mondta.

A legfontosabb cél az, hogy a hallgatói érdekek ebben a rendkívüli helyzetben se sérüljenek a felkészülésben – jelentette ki Murai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában