támogatást remél

2021.11.08. 17:46

Húsz dollárnál többet vár Bigétől Márki-Zay

A baloldal miniszterelnök-jelöltje bejelentkezett a pénzért a műtrágyakirálynál.

Nyíregyháza, 2014. december 23. Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Bárkitől elfogad adományt a választási kampányára Márki-Zay Péter, és reméli, hogy Bige László baloldali milliárdos is beszáll a finanszírozásba. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta, a támogatásokat elfogadja, de senkinek semmit nem ígér cserébe – írja a Magyar Nemzet.

Remélem, hogy Bige László nem csak 20 dollárral fog hozzájárulni az ellenzék sikeréhez

– válaszolta a baloldal miniszterelnök-jelöltje a kampányfinanszírozására vonatkozó riporteri kérdésre, a Jelen közéleti magazinnak adott videós interjúban. Márki-Zay Péter arra utalt, hogy korábban Barack Obama 20 dolláros mikroadományokkal gyűjtötte össze a pénzt a végül győztes elnökválasztási kampányára. – Igen, azt remélem, hogy Bige László is támogatni fogja a kampányunkat és bárki mástól is elfogadjuk a pénzt.

A riporteri közbevetésre, hogy Simicska Lajostól is elfogadna-e támogtást, Márki-Zay Péter azt válaszolta: könnyen lehet, de egyelőre nincs tudomása ilyen szándékról.

Azt viszont elárulta, hogy nemrég találkozott Simicska egyik volt munkatársával, akivel még a hódmezővásárhelyi kampányban állt kapcsolatban és szakmai tanácsokat, felajánlást már el is fogadott tőle, ami egy reklámkampány összeválogatására vonatkozott.

„Egy valami tart engem függetlennek, az, hogy támogatást bárkitől elfogadok, de nem ígérek senkinek semmit cserébe” – jelentette ki a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Emlékezetes, hogy november elején a Partizán nevű youtube-csatornán Bige László a műtrágyakirályként is emlegetett baloldali milliárdos azt mondta: Márki-Zay Péter megválasztása nagyon jó lenne Magyarországnak és ha a miniszterelnök-jelölt kéri, akkor pénzzel is támogatja a kampányát.

A Forbes magazin szerint a tizenkettedik leggazdagabb magyar, a 115,5 milliárdos vagyonnal rendelkező Bige László a Klubrádió műsorában már október elején egyértelművé tette, hogy beszáll a baloldal választási kampányába, mindenképpen támogatni fogja azt a miniszterelnök-jelöltet, aki megnyeri az ellenzéki előválasztást. Úgy fogalmazott: minden sokkal jobb lenne, mint a jelenlegi kormány. Ezzel a kijelentésével Bige sokat elárult arról, hogy a jelenlegi helyzetében személyesen érdekelt a kormányváltásban.

Jelenleg ugyanis Bige bírósági eljárás alatt áll vesztegetés és hűtlen kezelés vádjával. Szerinte politikai indíttatású az eljárás, ezért nyilvánvalóan abban bízik, hogy a baloldal győzelme esetén a segítség fejében eltussolják az ügyét.

A műtrágyakirály nem csak az említett büntetőügyben érintett, a közelmúltban 11 milliárd forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a cégcsoportjára kartellezés miatt. A GVH szerint a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. A drasztikusan megemelkedett műtrágyaárakkal súlyos károkat okozhattak a gazdáknak, és minden fogyasztónak.

Borítókép: Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában