Ország-világ

2014.05.02. 10:52

Illegális mászónak nyilvánították Szlankó Zoltánt

A magyar mászó nem kapta meg a csúcsmászó engedélyt, ezért úgy döntött, hogy a kialakult nehéz helyzet miatt nem folytatja a Lhoce-expedíciót.

MTI

[namelink name="Szlankó Zoltán"] hegymászó úgy döntött, hogy a kialakult nehéz helyzet miatt nem folytatja a Lhoce-expedíciót - írta a 4bakancs.com hegymászóportál pénteken.

Szlankó Zoltán a portálnak azt mondta: nem kapták meg csúcsmászó engedélyüket, így illegális mászóknak nyilvánították őket, a serpák pedig külső körülmények miatt nem segíthetnek nekik utat építeni. Társa, Cleo Weidlich egyelőre marad, és akár egyedül is nekivág - írták.

A Lhoce 8516 méter magas csúcsát célul tűző Szlankó Zoltán és két amerikai társa, Cleo Weidlich és Alex Goldfarb vasárnap délben érkezett meg az Everest nepáli alaptáborába.

A Lhoce a Mount Everest, a K2 és a Kancsendzönga után a világ negyedik legmagasabb hegycsúcsa. Magyar hegymászók 2011. május 21-én hódították meg először: akkor Erőss Zsolt és Gál László jutott fel a 8516 méteres magasságba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában