szomorú rekord

2020.05.29. 14:48

Indiában 7466 új fertőzöttet regisztráltak egyetlen nap alatt

A Covid-19 betegségben eddig elhunytak száma pedig meghaladta a járvány kiindulópontjából, Kínából jelentett adatokat.

Az indiai egészségügyi minisztérium péntek reggeli szokásos járványügyi összesítése szerint az új esetekkel 165 799-re nőtt a fertőzöttek száma az országban.

Ez volt az első eset, hogy az új fertőzöttek száma meghaladta a hétezret, miután az utóbbi hét egymást követő napban a napi esetszám hatezer fölött járt.

A kórnak az utóbbi egy napban további 175 ember esett áldozatul, amivel számuk összesen 4706-ra gyarapodott meghaladva a szomszédos Kína hivatalos statisztikáiban szereplő adatokat.

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában ismét emelkedik a járványgörbe, miután a gazdaságot padlóra küldő két hónapos karantén után lazítani kezdték a korlátozásokat, a többi között a légi forgalom helyreállításával. Miközben egyre több esetet jelentenek, a hatóságokra hatalmas nyomás nehezedik a járvány nyomán munkanélkülivé vált milliók miatt is.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy belföldi vendégmunkások tömegei térnek vissza a városokból vidékre, ahol az egészségügyi ellátórendszer különösen gyenge.

India jelenleg a kilencedik helyen áll világösszehasonlításban a fertőzöttek és tizenharmadik helyen a halottak számát tekintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában