negatív mérleg

2020.08.30. 12:10

Indiában világrekordot döntött a napi új esetek száma

A dél-ázsiai országban már a negyedik napja folyamatosan 75 ezer felett van a napi új fertőzöttek száma, a világon itt növekszik jelenleg a leggyorsabban az újonnan diagnosztizált esetek száma.

Indiában világrekordot döntött az egy nap alatt beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 78 761 új esetet találtak az egészségügyi minisztérium vasárnapi bejelentése szerint. Eddig egyetlen országban sem ugrott meg 24 órán belül ilyen mértékben ez a szám.

A dél-ázsiai országban már a negyedik napja folyamatosan 75 ezer felett van a napi új fertőzöttek száma, a világon itt növekszik jelenleg a leggyorsabban az újonnan diagnosztizált esetek száma. Az összesítésben a mérleg országosan már meghaladja a 3,5 milliót. A koronavírushoz köthető halálesetek száma hivatalosan 63 498.

Mindeközben azonban folytatódik a járványellenes korlátozások fokozatos feloldása. Szeptembertől újranyitják a metróhálózatokat, és korlátozások mellett ismét engedélyezik sportesemények és vallási rendezvények megtartását. Az iskolák viszont szeptember végéig még zárva maradnak.

Indiában már a zsúfolt nagyvárosoktól távolabb eső térségekben is gyorsan terjed a koronavírus, szakértők emiatt arra számítanak, hogy a szeptemberi hónap lesz a legnehezebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában