twitter

2021.01.20. 14:20

Indonézia kiutasít egy amerikai nőt, aki Balira költözésre buzdította az embereket

Olyan, a közhangulatot megzavaró információkat is terjesztett, amelyek szerint Bali befogadó hely az LMBT-közösség tagjai számára.

Indonézia kiutasít egy amerikai nőt Twitter-bejegyzései miatt, amelyekben az indonéz bevándorlási hatóságok szerdai közlése szerint az indonéziai Bali szigetére való költözésre buzdította az embereket a koronavírus-járvány miatt elrendelt utazási tilalom ellenére.

Kristen Grayt és barátnőjét, Saundrát kedden kikérdezték bevándorlási tisztségviselők, miután a világhálón heves vita alakult ki Twitter-bejegyzései miatt, amelyeket azóta töröltek.

Jamaruli Hutauruk, a helyi bevándorlási hivatal vezetője szerint azzal, hogy Gray Balira költözésre buzdította az embereket a koronavírus-világjárvány alatt, megsértette a nemzetközi utazásra vonatkozó helyi szabályokat.

Hutauruk szerint az amerikai nő olyan, a közhangulatot esetleg megzavaró információkat is terjesztett, amelyek szerint Bali befogadó hely az LMBT-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) tagjai számára, és könnyű a szigetre bejutni a világjárvány alatt.

A helyi bevándorlási hivatal vezetője szerint a pár megsértette turistavízumának feltételeit azzal, hogy konzultációt nyújtottak azoknak, akik Balira terveztek költözni, 50 dollárt (több mint 14 750 forintot) elkérve 45 percért, illetve 30 dollárért (több mint 8850 forintért) árultak egy elektronikus könyvet a témában.

Gray ártatlannak vallja magát, és azt állítja, hogy az LMBT-közösséghez intézett bejegyzései, illetve odatartozása miatt toloncolják ki az országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában