Ország-világ

2013.02.14. 13:40

Influenza: látogatási tilalom a tatabányai és a miskolci kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések terjedése miatt a tatabányai Szent Borbála Kórházban teljes látogatási tilalmat rendeltek el.

Az influenzaszerű megbetegedések terjedése miatt a tatabányai Szent Borbála Kórházban teljes látogatási tilalmat rendeltek el - közölte az intézmény sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Balogh Márta tájékoztatása szerint a látogatási tilalmat - a járványhelyzettől függően - határozatlan ideig fenntartják. A Szent Borbála Kórház Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézménye, 928 ágyas, 158 orvos és 814 egészségügyi szakdolgozó végez itt gyógyító tevékenységet.

A megyei tiszti főorvos, Szente Zsuzsanna az MTI-nek elmondta, hogy Komárom-Esztergom megyében jelenleg mérsékelt influenzajárvány van. Február 4-től 10-ig 125 embert regisztráltak influenzaszerű tünetekkel, ez a szám 27 százalékkal magasabb, mint az előző héten. A rizikócsoportba tartozók számára a térítésmentes védőoltás a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál elérhető.

Részleges látogatási tilalom Miskolcon

A megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendelt el csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház több osztályán Csiba Gábor főigazgató-főorvos.

A főigazgató az MTI-vel azt közölte: a Velkey László Gyermek-egészségügyi Központban, valamint a szülészeti, nőgyógyászati osztályon lépett életbe a látogatási tilalom.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdai összegzése szerint részleges látogatási tilalom van a Pest megyei Toldy Ferenc Kórházban, a mohácsi kórházban, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában, a kazincbarcikai kórházban és a Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula Kórházban is. Az említett intézményeken kívül már korábban látogatási tilalmat rendeltek el a fővárosi Szent Imre Kórházban és a Bethesda Gyermekkórházban, valamint a Fejér megyei Szent György Kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában