Ország-világ

2015.07.20. 23:12

InternetKon: két hónappal meghosszabbítják a konzultációt

Eddig csaknem 20 ezren válaszoltak az interneten feltett kérdésekre.

Két hónappal meghosszabbítják a digitális fejlesztésekről, illetve az internetről szóló nemzeti konzultációt (InternetKon), így nem július, hanem szeptember végéig lehet válaszolni a kérdésekre - jelentette be a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.

[namelink name="Deutsch Tamás"] elmondta: eddig csaknem 20 ezren válaszoltak az interneten feltett kérdésekre, és bízik abban, hogy a meghosszabbított válaszadási lehetőség jelentősen növeli ezt a számot.

Hozzátette: reményei szerint akár 10 ezerrel is többen lehetnek a "párbeszédben részt vevők" szeptember végére.

Megjegyezte, hogy a konzultációval kapcsolatos döntéselőkészítő anyag így két hónappal később, vagyis november végén kerülhet a kormány elé.

Deutsch Tamás múlt pénteken Velencén, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) az MTI-nek elmondta: a konzultáció célja, hogy a kormányzati döntéseket megelőzően a fontos ügyekben legyen olyan széles körű társadalmi párbeszéd, amelyben mindenki kifejtheti a véleményét.

Ilyen ügynek nevezte az internetet érintő adók csökkentését, az oktatásban a digitális kompetenciák erősítését, a kis- és középvállalkozások támogatásának erősítését, valamint a figyelem felhívását a fiatalokra leselkedő világhálós veszélyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában