Iskolakezdés a Rábaközben

Az önkormányzatok anyagi erejétől függ, hogy segítik-e, s egyáltalán miként segítik az iskolakezdést. Van, ahol tankönyvet vesznek a diákoknak, másutt segélyt adnak, de az is előfordul, hogy e célra nem jut pénz.

Bősárkányban az utóbbi két évben – de vélhetően így lesz az idén is – az általános iskolásoknak az önkormányzat vásárolta meg a tankönyvet, a középiskolások hatezer forint támogatást kaptak az iskolakezdéshez. Páliban csak az állam által biztosított támogatást kapják a diákok, az önkormányzat saját forrásból nem tud további segítséget nyújtani. Az önkormányzat Farádon sem képes átfogó támogatást megvalósítani. Ugyanakkor egyéni elbírálás nyomán részben a családsegítő, részben a képviselők jelzése alapján korábban is adtak segítséget a rászorulóknak. Csornán az önkormányzat az arra jogosultak számára átmeneti segélyt biztosít. Barbacson is csak az államilag biztosított támogatást kapják a diákok, az önkormányzat nem tud pénzt költeni erre a célra. Rábakecölben az általános iskolások ingyen kapják a tankönyvet, a középiskolások ötezer forint támogatásban részesülnek. A főiskolá-

sok, egyetemisták, akárcsak Bősárkányban, a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázaton vehetnek részt.

szponzorált tartalom
MVM EDISON 2020 – Verseny az innovatív megoldásokért
Megérkezett Majka és a New Level Empire közös dala
Az Újra úton című közös felvétel az elektronikus zene és a rap tökéletes találkozása.
MLSZ: nincs gond, de azért vannak felelőtlenségek
Az egyik legnagyobb kockázat a játékosok és a szurkolók érintkezése.
Orbán Viktor Minszkben: nem elég szorosak a magyar-fehérorosz kapcsolatok
A magyar-fehérorosz politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztését szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Minszkben.
A Honvéd nyerte a Mezőkövesd elleni finálét
A Bu­­dapest Honvéd története során nyolcadik alkalommal diadal­maskodott a labdarúgó magyar kupában.
100 liter üzemanyagot lopott egy férfi egy öttömösi tanyáról
Egy mezőgazdasági gépből kiszerelt egy akkumulátort, valamint a traktorból megpróbálta leereszteni az üzemanyagot is.
Saját teste melegével keltette ki egy nő a talált hattyútojást
Totó azóta is embernek gondolja magát.