pokolgép robbant

2021.05.08. 22:59

Iszlamista szálon nyomoznak a maldív-szigeteki merénylet ügyében

Iszlamista szélsőségesek után nyomoznak a maldív-szigeteki hatóságok a Mohamed Nasíd volt államfő ellen csütörtökön elkövetett pokolgépes merényletet követően – tudatták a hatóságok szombaton.

Az ügyészség és a rendőrség arról számolt be, hogy két embert őrizetbe vettek, akik kapcsolatba hozhatók iszlám szélsőségesekkel.

– Az eddig őrizetbe vett személyek és az összegyűjtött információk alapján kijelenthető, hogy van kapcsolat a gyanúsítottak és szélsőségesek között – jelentette ki Husszein Samím ügyész újságíróknak, hozzátéve, hogy köröznek egy harmadik embert is. A rendőrség szerint többen is részt vettek a robbantás kitervelésében és végrehajtásában.

Nem sokkal korábban Nasíd családja tudatta, hogy

a volt elnök jobban van életmentő műtétje után, magához is tért.

– Levették a lélegeztetőgépről, önerőből lélegzik. Váltottunk is pár szót. Azt mondta, erősebben fog visszatérni, és én hiszek neki – mondta a testvére.

Az 53 éves Mohamed Nasíd volt a Maldív-szigetek első demokratikusan választott elnöke.

2012-ben leváltották és elűzték az országból, amit ő puccsnak nevezett. Jelenleg a kormányzó Maldív Demokrata Párt és a parlament elnöke. Rendszeresen bírálja az iszlám szélsőségeseket a szunnita muszlim többségű szigetországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában