nyomoznak

2020.10.21. 19:01

Iszlamista terrortámadás volt a drezdai késelés

A Szászország tartományi főváros központjában még október 4-én támadtak meg két nyugatnémet turistát.

Szélsőséges iszlamista indíttatás gyanújával nyomoznak a németországi Drezdában egy halálos késelés ügyében – közölte szerdán illetékesek.

A Szászország tartományi főváros központjában október 4-én támadtak meg két nyugatnémet turistát. Egyikük, egy 55 éves krefeldi férfi a kórházban belehalt sérüléseibe, társa, egy 53 éves kölni férfi túlélte a támadást.

A kettős bűncselekmény elkövetésével egy húszéves szíriai állampolgárt gyanúsítanak. A fiatalembert kedd este vették őrizetbe a drezdai belvárosban. A tartományi főügyészség szerdán közölte, hogy szélsőséges iszlamista motiváció gyanúja miatt átvette a nyomozás irányítását.

A Mitteldeutscher Reundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű. Szabadságvesztésre ítélték egyebek mellett hivatalos személy elleni erőszak és külföldi terrorszervezet támogatása miatt.

Néhány nappal a késelés előtt, szeptember 29-én szabadult a fiatalkorúak szászországi börtönéből, amely a Drezdától nagyjából 50 kilométerre fekvő Regis-Breitingenben működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában