Járvány

2021.04.08. 18:30

Itt vannak az oltásellenes baloldaliak: ők támadják a keleti vakcinákat

Ötven baloldali képviselő, szinte az összes aláírása szerepel azon a parlamenti dokumentumon, amellyel a baloldali pártok meg akarták akadályozni a kínai és az orosz vakcina magyarországi alkalmazását.

Január 25-én nyújtották be azt a javaslatot a baloldali pártok, amelyben egy parlamenti bizottság segítségével akarták megakadályozni, hogy Magyarországon keleti oltóanyagokkal lehessen oltani. A javaslatban kifejezetten a kínai vakcináról van szó, de az indoklás szövegéből, és az általuk felállítani szándékozott bizottság feladatainak listájából kiderül, hogy

csak olyan oltóanyagot akartak elfogadni, amelyet Brüsszel engedélyez. Vagyis nyilvánvaló, hogy mindegyik keleti vakcinát támadták

A javaslatot 50 baloldali képviselő írta alá, csak kettő hiányzik róla, azonban valószínűleg ennek is csak technikai okai voltak, éppen valamilyen okból nem tudták személyesen aláírni a dokumentumot. Egyikük ugyanis Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, akiről nehezen képzelhető el, hogy nem támogatja saját pártja kezdeményezését (a másik a jobbikos Steinmetz Ádám). Vagyis a portál szerint kimondhatjuk:

mindegyik baloldali parlamenti párt teljes erőből támogatta az oltásellenes kampányt.

Ez egyértelműen bizonyítja: nem igaz, hogy a baloldali pártok ne lennének oltásellenesek – olvasható az Origo cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában