Ország-világ

2009.12.07. 22:22

Izrael: Irán rendelkezik az atomfegyver technikájával

Az izraeli hírszerzés szerint Irán már rendelkezik a szükséges atomtechnológiával, és csak el kell döntenie, hogy gyárt-e atomfegyvert.

MTI

Erről egy tábornok számolt be az izraeli parlament védelmi bizottságának hétfői ülésén. Törvényhozási forrás szerint azt mondta, hogy Iránnak megvannak a szükséges ismeretei, anyagai, és a nagy hatótávolságú rakéták építési technológiája ahhoz, hogy fenyegesse Izraelt. Feljutott a műszaki lépcsőfokokon, és most csak a döntés választja el attól, hogy készítsen egy atombombát - mondta a forrás szerint a tábornok.

A parlamenti bizottság zárt ülésén Benjámin Netanjahu miniszterelnök kijelentette, hogy Izrael hasznot húzott abból, amit ő az iráni hatalom hitelességének csökkenéseként írt le. "Az elmúlt évben Irán veszített a legitimitásából nemzetközi téren. Ez Izrael fontos előnye... Az iráni lakosságból sokan ellenségesek a rendszerrel szemben" - mondta kiszivárogtatások szerint.

A kormányfő az ülésen megismételte álláspontját, hogy Izraelnek meg kell előznie, hogy Irán atomfegyverhez jusson, de arra nem utalt, hogy Izrael alkalmaz-e katonai erőt. A kormány ezt sosem zárta ki a lehetőségek közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában