Ország-világ

2019.05.23. 17:18

Jó volt a kapás: Áder János 15,5 kiló halat fogott egy horgászversenyen - fotók

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - mondta az államfő.

MTI

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron.


A palotavárosi tavaknál megtartott eseményt követően [namelink name="Áder János"] hangsúlyozta, hogy egyre több horgász van Magyarországon, jelentősen nőtt a számuk az elmúlt években, hiszen "420 ezerről indultunk és lassan 500 ezernél leszünk".

Úgy vélte, mindez köszönhető a csütörtökihez hasonló, a horgászatot népszerűsítő rendezvényeknek, a természetes vizekben lévő több halnak, a sok új és felújított, "újrahalasított" tónak, mert "élményekkel ajándékozzák meg a horgászokat".


Áder János szerint "a horgászat értelmes szabadidőtöltés, és talán a fiatalok is rabjai lesznek egyszer".


A viadalon a MOHOSZ megyei és területi szövetségeinek képviselői, élversenyzők és a nagykövetek vettek részt, összesen hatvanöten. Áder János a fehérvári versenyt az erős szél miatt nem nevezte ideálisnak, de a fogási eredménnyel elégedett volt.

Fotók: MTI

Fotók: MTI

Az államfő a verseny végi mérlegelés szerint 15,5 kilogramm halat fogott, amivel a nagykövetek versenyében az ötödik helyet szerezte meg. A győztes Csőre Gábor színművész lett 32,26 kilogrammal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában